Frida Ånnevik

Frida Ånnevik (født 1984) er en norsk musiker, komponist og tekstforfatter. Hun ble tildelt Grappas debutantpris i 2009 og ga ut sin debutplate ”Synlige hjerteslag” i november 2010. Frida beskriver musikken sin som ”pop i åpent landskap”, med referanser til både vise, jazz, folkemusikk og soul.

Hun vokste opp på Ridabu utenfor Hamar og drev med musikk og teater i oppveksten. Hun har musikkutdanning fra rytmisk linje ved Universitetet i Agder, tidligere konservatoriet. Våren 2009 produserte hun en demo med egne låter og sendte denne til Grappa musikkforlag. Som den fjerde i rekken etter Siri Nilsen, Gjermund Larsen og Valkyrien Allstars ble hun tildelt debutantprisen.

Debutplata ”Synlige hjerteslag” ble jobbet fram sammen med produsent Andreas Mjøs (Jaga jazzist, Adjagas, Susanna and the magical orchestra). Det ble kåret til årets bestenorskspråklige album av NRK P1 Norsk på Norsk og havnet på årsbestelistene til journalister i alt fra Lydverket til Vårt Land. Hun gjorde stor suksess på By:Larm 2011, og har varmet opp for Odd Nordstoga i flere av de største byene i Norge. Singlene «Strået» og «Snubletråd» gikk begge i tung rotasjon på NRK P1 i 2011. Ånnevik var nominert til Spellemann både som årets nykommer og i kategorien vise. Hun ble også den første vinneren av Tekstforfatterfondets nyoppstartede debutantpris «LYSPUNKT», og hun ble tildelt Vidar Sandbecks kulturpris ”Regnbågåbrua”.

Frida Ånneviks andre album «Ville Ord» kom i september 2013, også dette produsert av Andreas Mjøs. Med andrealbumet ble hun nominert til Spellemann i kategoriene vise og tekstforfatter, og fikk prisen for beste tekstforfatter.